שם הדומיין של האתר הוא למעשה כתובת האתר הרשמית באינטרנט, שהיא הדרך המרכזית להגעה אליו. הדומיין משמש כמזהה לאתר, וכהצבעה המורה לדפדפן לאן בכוונתכם להגיע.
רגע, איך יודע הדפדפן לאן להגיע כשמקלידים דומיין -
בעת הקמתו של אתר חדש, מבוצע רישום של הדומיין שלו (הכתובת שלו) אל שרתי DNS המפוזרים ברחבי העולם, השומרים טבלה המקשרת בין שמות הדומיין לכתובתם הפיזית. בעת הקלדת כתובת דומיין בדפדפן (או לחיצה על קישור מאתר אחר, זה לא משנה) מקשרים שרתי הDNS בין הדומיין והכתובת הפיזית, ומאפשרים להגיע לשרת המאחסן פיזית את האתר.
כתובת באינטרנט מיוצגות, למעשה, באמצעות כתובות IP שהן שורות מספרים חסרות משמעות (לאנשים, לפחות). תרגום המספרים האלה לכתובת דומיין מאפשר לגולשים לזכור את שם האתר, להגיע אליו בקלות, ולמעשה משול הדבר לכתובת אמיתית – הרבה יותר קל להגיע לרח' ביאליק 36 מאשר לנקודת הציון הGPS-ית שלו.
קצת על מבנה של דומיין ועל משמעות הסיומות שלו
כתובת האתר (הדומיין שלו) מחולק בדרך כלל ל-3 חלקים המופרדים בנקודה. הדומיין מתחיל באותיות WWW (שהן ראשי תיבות ל World Wide Web, שאנחנו מכירים טוב יותר בתור "אינטרנט"), אחריהן מגיע שם האתר (עליו נדון מייד), ובסופו – הסיומת, אותה אנחנו מכירים בדרך כלל כ .com, .co.il, ואחרות (יש לציין, כי מדובר פה על כתובת דומיין בסיסית, שיכולים להצטרף אליה תוספים שונים).
לסיומת הדומיין יש משמעות רבה לגבי אופי האתר – סיומת .com למשל מעידה שמדובר באתר מסחרי, .edu – אתר לימודי או חינוכי (מאפיין מוסדות לימוד, למשל), .gov – אתרים ממשלתיים וכו'. במידה ואין המדובר באתר אמריקאי, לאחר הסיומת תבוא סיומת המדינה, דוגמת .il לאתרים ישראלים, .fr לאתרים צרפתיים ועוד. תוכלו לגגל ולחפש ברשת את רשימת כל הסיומות של כל המדינות (וגם לנחש מה שייך למי).
אז איך בוחרים שם דומיין -
בחירת שם הדומיין היא למעשה בחירת שם האתר, או השם שיופיע מיד לאחר ה-www. על מנת ששם הדומיין יהיה אפקטיבי, יש כמה חוקים שעליו לענות עליהם :
- על שם הדומיין להיות קליט – קצר ככל האפשר, מרמז על תוכנו וזכיר (כלומר – מספיק שאנשים יעיפו בו מבט על מנת שיזכרו אותו).
- רצוי מאוד לבחור שם דומיין באנגלית, על מנת שגוגל ושאר מנועי החיפוש יבינו משם האתר במה הוא עוסק, מה שיסייע בקידום האתר במנועי החיפוש. בחירת שם דומיין בעברית תבוצע רק אם אתם מכוונים את האתר אל גולשים ישראלים בלבד.
- רצוי לבחור בסיומת רלוונטית למדינה בה מצוי האתר, כלומר – לאתרים ישראלים מומלץ לבחור בסיומת .co.il על אף שאפשר לבחור גם ב.com. הסיבה? משיקולי קידום אתרים, וגם פטריוטיות לעת מצוא.